Det er noe som heter at forandring fryder og at man bør se film fra andre kulturer enn bare Hollywood. Som sagt så gjort. Etter å ha søkt litt rundt på nettet etter å finne det som burde bli en ny opplevelse kom jeg over såkalt japansk Gonzo og det er ingen hemmelighet at dette ble en filmopplevelse litt utenom det vanlige.

Den litt tilbaketrukne Aki har sin første dag på en ny skole og som seg hør og bør blir hun uglesett før hun blir tatt under vingene til en annen student. Denne venninnen får Aki med på svømmelaget og alt burde ha vært bare fryd og gammen. Men Aki har noen lik i skapet og når en sprøyte gærn doktor angriper skolen med et virus blir high school virkelig et helvete. Studentene blir forvandlet til zombie lignende skapninger med en stor appetitt for sine medstudenter og lærerne som var sadistiske tidligere når nye høyder innenfor sadisme, tortur og lyst på ungepikeblod.
De eneste uberørte er Aki og de andre på svømmelaget, men kan et fåtall ungjenter i tettsittende badedrakter hanskes med en horde blodlystige zombier og en gjeng psykotiske lærere som en gang for alle skal ta igjen for all dritten deres elever har utsatt de for i en årrekke?

Jeg liker ikke å kalle meg selv verken kravstor eller kresen når det kommer til dette med film. En film må ikke ha et budsjett større enn et lite lands, ha sanka inn ørten priser og by på de største stjernene. Gi meg gjerne en dårlig teknisk film som til gjengjeld byr på flust med blod, avrevne kroppsdeler, en passelig dose gørre, mye beksvart humor og litt sprøhet.
Lenge virket det som om AGSTVTD var nettopp denne filmen som kunne sende mine små grå på en fortjent ferie og servere resten av skrotten en heidundrende opplevelse fylt til randen med alt dette småsjuke. Jommen sa jeg småsjukt. For å ta det første først; historien i denne filmen rett og slett rævva selv kontra de dårligste zombiefilmene fra Hollywood. Zombiefisierte studenter er ikke videre banebrytende men de mildt sagt sjuke lærerne klarte til tider å fremtvinge et lite smil – som forsvant som like fort som fornuft for alkohol. Filmen har et mistenkelig “lagd på skolen for en femtilapp” preg over seg.  Hvor en scene starter på sene kvelden er det plutselig midt på dagen, alt i løpet av to minutter. De såkalte splatterscenene som skal by på masse blod og gøgge mangler gøgga og blodet blir sprøytet utover de involverte helt uten å stå i stil med for eksempel knivstikkene som faktisk blir påført det uheldige offeret. En mystisk lege som ser ut som en femi utgave av en tysk tryllekunstner med en magisk fløyte som gjør at alle damer hopper til sengs med han når han spiller på den hører også med.. Og når man først er inne på temaet sex må man jo ha med en fem minutters sexscene mellom to jenter hvor de kysser som to gullfisker og noe så der motvillig fikler litt med hverandre. Noe stort bedre blir det ikke filmen beveger seg langt utenfor selv normale splattergrenser og introduserer ei jente som faktisk har gjemt en laser oppi musa.

Så langt kunne det ha fungert. Man må bare ta filmen for hva den er; en totalt hjernedaud splatterfilm uten underholdningsfaktoren. Hadde det bare vært så vell. Det som virkelig er spikeren i kista for denne katastrofen av en film er regissørens trang til å klippe en den samme “sex”scenen etter faste intervaller. Ikke noe galt med sex, men når ei dame blir voldtatt av en fyr uten at det faktisk  har noe å si for filmen blir det bare motbydelig å få det servert gang på gang. Lenge leve spoleknappen!


Det å anmelde en film innehar et aldri så lite ansvar ovenfor leseren. Man skal kunne gi et objektivt inntrykk av filmen hvor man tar for seg både det positive og det negative. Tro du meg når jeg sier at jeg har prøvd å finne noe positivt med den. Det må jo være noe positivt med en fyr som spiller på ei fløyte og får damene til sengs, ei særdeles ubekvem nesten-sexscene mellom to jenter, eller jenta som skyter en laserstråle ut av musa si? Nei, i dette tilfellet har jeg gitt opp og velger å konkludere med at dette er noe av det dårligste, det mest rævva, det kjedeligste og tåpeligste jeg noen gang har sett.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende