Siden mai i år har jeg hatt mye morro med denne bloggen, den har også fungert som motivasjon for å se mer film. Det er alltid hyggelig med tilbakemelding om det må være selve omtalen eller filmen. Men jeg føler at det er på tide med forandringer.

Det jeg tenkte på var om dere kanskje kunne komme med f.eks. ønske omtaler eller anbefallinger av filmer? Nå hører det jo med til historien at jeg ikke kan se alt som blir foreslått, dette er mye pga tiden og ikke minst tilgangen til filmer, er ikke millionær vettu. :o ) Men når det er sagt, så kom gjerne med anbefallinger!

Jeg har også gjort visse småforandringer på bloggen.
Hvis dere ser til høyre her, altså oversikten over lister, så har jeg kuttet ut endel, men oppsummert de ifrom av linker til egne lister. Dette har jeg gjort for å gjøre det litt mer oversiktlig, samt at dere slipper å scrolle dere ihjæl. Bare jeg får tid skal jeg også laga ei liste over mine anbefalte filmer. Dette vil bli ei liste basert utelukkende på omtaler jeg har. Selvfølgelig kunne jeg ha skrevet opp alle de bra filmene jeg har sett igjennom livet, men jeg føler at en begrunnelse hører med, sånn at dere vet hvorfor jeg anbefaller en film, og da blir det filmer som er omtalt.

Men, har dere andre forslag over ting jeg burde ha med? Linker til sider? Oppsett av bloggen? Hva som kanskje ikke burde være med? Ta en real brainstorm og gi meg alt dere tenker på!

mvh

Rune F
- Utviklingsjef, designsjef, pr sjef, skribent, moderator, administrator, pådriver og hødvding for Fjompens Filmblogg.

OPPDATERINGER:

——————————————————-

18 Desember08

Det har desverre vært veldig stille på denne bloggen og nå som bloggens eksistens går mot sin slutt er det på tide med noen små finpussinger.

Jeg har idag laget ei såkalt shit list. Dette er en liste over de mest begredelige filmene jeg har omtalt og det kan nok diskuteres om jeg har fått med alle, men jeg føler i alle fall at jeg har fått med de verste. Målet er at denne listen kanskje kan gi deg som leser en pekepinn på hvilke filmer jeg vil anbefalle folk å styre unna.

 Listen ligger for øyeblikket på høyresiden av bloggen.

————————————————————

04 Januar08

Etter at denne bloggen har holdt seg rimelig stabil rimelig lenge nå var det på tide med noe nytt. Derfor er følgende to tiltak gjort:

1: Det har kommet til en ny liste som heter "mine blu ray filmer". De fleste som frekventerer denne bloggen har fått med seg at jeg støtter blu ray formatet fullt ut og nå som blu ray endelig begynner å få litt feste begynner også de store tilbudene å komme. Dette i kombo med at jeg til uken får en surroundforsterker i hus og like etter en relativt heftig center kanal, så har jeg en lei følelse av at filmsamlinga vil øke en god del fremmover. Hva dere trenger den lista til? sikkert ingenting, men den gir dere også en pekepinn over hvilke omtaler dere kan forvente dere fremmover :o ) Samt at den kan fungere som en grei pekepinn til hva som er verdt å sjekke ut nå om dagen. På toppen av listen ligger det også en link til en komplett oversikt over mine blu ray filmer. Der fører jeg inn alle som er sett, ergo vil den ikke stemme overens med listen over kjøptbestilt.

2: Jeg har også opprettet en ny kategori for mine innlegg, "tilbud". Disse innleggene vil hovedsakelig opplyse om gode tilbud på blu ray. Hd-dvd liker jeg ikke, og dvd er på vei ut. Om dette er en kategori jeg vil holde ved like vites ei ved dette tidspunktet, litt avhengig av lesernes interesse. 

——————————————————-

08 Oktober07

I og med at bloggen har gått fra rein filmomtale blogg til en blogg som byr på både filmomtaler, filmnyheter, repotasjer, humoristiske innlegg og diverse fotografiske sidesprang har jeg laget ei liste for mine 10 siste filmomtaler slik at du som bruker skal slippe å scrolle deg langt nedover om det er omtalene som interresserer deg mest. Denne listen befinner seg ganske langt oppe på høyre side av bloggen.
Og undertegnede håper selvfølgelig at dette faller i smak!

————————————————————
18 September07

Dette er mer en oppdatering av en gammel ide. Tidligere prøvde jeg å holde istand ei liste over ukas kinopremierer, samt skrive ett innlegg hvor jeg gikk de i dybden. Det ble rett og slett for mye jobb i lengden, og ideen ble lagt på is. Denne gangen blir det kun ei liste over uka premierer, og den finner du på høyre side av bloggen

————————————————————-
17 September07

Det å se film er en ting, det å skrive om det er noe annet, men man vil jo gjerne oppdage nye filmer også. Derfor lanserer Fjompen herved en ny funksjon her i fjompens filmunivers. På høyre side av bloggen vil du se en liste som heter FILMNYHETER. Det første punktet vil være en link til en oversikt over alle nyhetene noensinne. De 10 neste vilvære de 10 seneste nyhetene.

Jeg kommer ikke til å gå inn for å servere alt som finnes av nyheter hver dag, da må jeg si opp jobben! Men derimot vil jeg velge ut de jeg synes er interresante. Jeg håper at både jeg og dere vil kommer over mange nye spennende filmer som en konsekvens om dette.

———————————————————–
15 September07

Filmanmeldere ser, og anmelder utrolig mange filmer iløpet av et år. Man som leser av disse omtalene kan ofte bli noe så der nygsjerrig på hvilke filmer anmelderen faktisk har ett forhold til og i den forbindelse vil det nå fremmover komme lister for mine favoritter, disse listene vil være delt opp ett sjanger og befinne seg på høyre side av bloggen.
For å ikke skape noen perverst lange lister har jeg valgt å holde meg til de 10 punkter pr liste. Noe sier meg at det neppe vil bli så enkelt, men ett forsøk skal jeg da for søttern gi det!

Først ut er listen for mine favoritter når det kommer til Splatter og andre filmer fylt av regelrett dævelskap. Listen ligger til høyre på bloggen.

———————————————————
11 April 07
Film er noe de aller fleste av oss har ett forhold tl, og mange liker å si sine meninger om dette. I det siste har jeg kommet over endel norske blogger som omhandler film, og på bakgrunn av dette har jeg laget ei ny liste over norske filmblogger. Mye bra på den listen, så jeg vil anbefalle alle å sjekke ut disse bloggene, bare ette svikt meg! ;o)
——————————————————
06 Mars 07
Jeg har laget ei ny liste hvor DU er sjefen faktisk. Her vil jeg legge til alle filmene nettopp du ANBEFALLER ogeller ØNSKER at jeg skal anmelde. Jeg kan ikke love at alle blir sett med en gang, men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg håper dette høres bra ut, spesielt siden det er de av dere som er sjukt flinke til å anbefalle filmer og desverre går ofte mange av disse i den berømte glemmeboka mi (som foresten har blitt bælfeit i det siste)
——————————————————
12 Februar 07
På listen "innhold i denne bloggen" finner dere nå en ny link som heter "mine blu ray filmer". Denne linken tar deg til en liste over mine blu ray utgivelser. For øyeblikket er det bare to stk, men det vil bli flere!
Jeg tenkte litt på å legge til dvd filmene også, men det er en jobb som vil ta en halv evighet, og litt til. Så det får jeg ta om jeg en gang sku få ånden over meg. Med andre ord tror jeg ikke dette skjer… Blu Ray er uansett formatet jeg satser på fremmover, så det vil ikke bli kjøpt flere dvd plater så santd det ikke dreier seg om fete utgaver.
——————————————————
06 Februar 07
I den første listen har det ligget en link til en alfabetisk sortert liste over mine filmomtaler, denne har vært skrevet som et vanlig blogginnlegg og har fungert lenge. Men VG lanserte for en stund tilbake listefeber, noen som fungerte greit nok på korte lister, men ikke på megalange lister som var i konstant forandring.
Men nå har du fått stabiliteten på plass, selv om det er visse småsaker som er høys originale.
F.eks. om jeg lager ei liste, og drar linkene til riktig plass, så lagrer og så går tilbake for å legge til flere punkter. Idet jeg da legger til flere punkter, så forandrer hele rekkefølgen seg til å være usortert. Måten å løs dette på er veldig enkel, men også tungvint. Skal man legge til flere punkter, så legger man til så mange man trenger, maks 10, og så klikker seg tilbake i nettleseren tre ganger, så gå inn på rediger igjen,og du vil se at punktene ligger slik du har plassert de og du har de nye punktene du la til.
Uansett, jeg har nå byttet ut blogginnlegget med listen over mine omtaler med ei liste i listefeber over mine omtaler.
——————————————————-
31 Januar 2007
Jeg har lagt til ei ny liste som heter "ukas utgivelser på blu ray for sone a". Denne vil selvfølgelig bli ukentlig oppdatert!
——————————————————–
29 Januar 2007
Jeg har forandret på hele layouten når det komer til listene og lagt til en ny funksjon:

1: Jeg har begynt med en artikkelserie som heter "ukas kinopremierer" hvor jeg har skriver ett innlegg hvor jeg tar for meg alle ukas filmpremierer, skriver om deres handling og hva jeg tror om de.
Dette innlegget vil komme hver mandag. Og til høyre på siden ser dere at det har kommet til en ny liste som heter nettopp "ukas fimpremierer". Den første linken vil ta dere til innlegget "ukas kinopremierer", mens under denne linken vil det være en link til hver film som har premiere denne uka. LInkene tar det til Filmweb som er norges beste nettsted for kinofilmer.

2: Layouten på listene.

Jeg har sortert ut innleggene på flere lister enn før.
Nye lister er "Ukas kinopremierer", "hjemmekinoinnlegg", "filmer jeg anbefaller og de jeg avskyr".

Jeg håper dette vil gjøre fjompens filmblogg enda mer brukervennlig fremmover.
——————————————————-
24 Januar 2007
1: Listen for innhold i denne bloggen.

Jeg har lagt til linker til de to innleggene "hvordan forbedre fjompens filmblogg" og "bygdefjompens anbefalte filmer, og de han absolutt avskyr".
Det første innlegget vil bli regelmessig oppdatert etterhvert som jeg kommer på forbedringer, og dere er hjertlig velkommene til å komme med forslag.
Det andre innlegget vil neppe bli så mye oppdatert, men noe kommer sikker.

2: Listen for praktiske sider om film.

Jeg har lagt til to poster på denne:
A:Kampen mellom blu ray og hd-dvd. Denne siden fører statistikker for det meste i forbindelse med disse to formatene, og man kan til enhver tid se hvilket format som leder gitt ut fra forskjellige paramtere.

B: High Def Side. Denne siden tar for seg omtrent alt om disse to formatene og er en super side for å holde seg oppdatert på utigvelser.

C: Filmmagasinet. En norsk side som handler om film. Et forum i vekst, mange hygglige medlemmer, men forholdsvis liten takhøyde blandt noen av de.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende